DELIKOLLEN

pexels-vincent-rivaud-2381345

Det finns mycket att uppskatta i kombinationen av mat och dryck. 

Är du ute efter ett recept till middagen? Här finner du fler recept för olika tillfällen.

Skapa en middag för två, eller bjud in på fest! 

Naturliga kosttillskott för kost och hälsa

Skapa nya vanor med rätt kosttillskott

Det finns några saker att tänka på när du letar efter naturliga kosttillskott av högsta kvalitet. I ett inledande skede kan du titta närmre på produkter som brukar benämnas kosttillskott. Dessa är oftast bra naturprodukter som du kan inkludera i en effektiv och näringsrik kosthållning. Det går även att kickstarta med Slanka diet för att på ett effektivt sätt bryta mönstret av eventuellt dåliga matvanor. Det finns olika kosttillskott för olika ändamål exempelvis MSM pulver och MSM kosttillskott.

Hur olika kosttillskott och naturprodukter påverkar kroppen

Dessa hjälper till med att förbättra funktionerna i leder, mag- och tarmkanalen, hår, hud och naglar, hjärta kärlfunktionerna men bidrar även till en ökad hjärnhälsan men kan även agera som smärtstillande och inflammationshämmande. Det finns även något som kallas för Elexir pharma som även det är ett kosttillskott som kan hjälpa till att minska exempelvis stress, men även för att öka välbefinnandet. Det finns även kollagen pulver som är ett viktigt protein som bygger upp huden, ben och senor i vår kropp.

Komplettera endast med det som din kropp faktiskt behöver

Du kan skapa nya bättre vanor genom att beräkna ut vad din kropp faktiskt behöver och vad du behöver tillföra. Tittar du på näringsinnehållet generellt idag på frukt och grönsaker, så är det bra att känna till att det inte representerar frukt och grönt som faktiskt tillverkas. Det faktiskt beror på den näring som finns i jorden eller tillförs där det växer och det kan skilja från land till land.

När det kommer till kosttillskott kan det vara bra att veta att vissa kolloidala produkter som silversalva, silvervatten, silver tandkräm och kolloidalt silver och EMS creme i sin form inte är kosttillskott i sig själva. Utan används i produkter eller som exempelvis rengöringsmedel. Det finns alltid fördelar och nackdelar med vissa produkter och det gäller att läsa på lite innan och du bör alltid rådfråga din läkare innan du använder vissa produkter.

Gasolgrillar, kolgrillar och terassvärmare på grillat.se

Grilla i alla väder med en gasolgrill av högsta kvalitét

Grillning passar i de flesta temperaturer och väder. Även om vi dock föredrar det någorlunda regnfritt, så går det alldeles utmärkt att grilla med en gasolgrill ändå. Det fungerar även med kolgrillar, men kräver dock lite mer planering bakom. Det kräver mer skyddat runt omkring grillen, då det oftast är en viss process när den väl ska tändas och få sin vackra glödbädd.

En grill kan stå ute i olika väder och när den inte används så kan du med fördel använda dig av ett grillöverdrag som skydd. På så sätt håller sig grillen mycket längre och du kan njuta och använda din gasolgrill över längre tid. Det är därför väldigt viktigt att du utforskar noggrant ditt framtida grillbehov när du ska välja en grill.

En bra start på detta är att kontrollera med en riktig grillexpert som tycker om att grilla i alla väder. På Grillat.se så finns denna passionen och där finns det massor med inspiration och information inför ditt kommande köp, som stäcker sig långt utanför en vanlig produktbeskrivning och passar allt från nybörjaren till den som är en mer avancerad grillmästare.

Enders rostfria gasolgrillar och terrassvärmare

Allt sedan 2020 har Enders gasolgrillar funnits på den svenska marknaden, men varumärket har funnits sedan slutet av 1800 talet i Tyskland. Där det är den största leverantörer av gasolgrillar och terrassvärmare. Genom sina kunskaper som sträcker sig över 130 år skapas en gedigen kvalité som gör att det familjeägda varumärket Enders fått en självklar plats när det kommer till valet av framförallt gasolgrillar.

Det utlovas en väldigt hög kvalitét på allt från de något enklare typerna som exempelvis Enders Bordsgrill Aurora som är en kolgrill som ger en snabb glödbädd och inte avger någon rök. Det finns även gasol- och kolgrills kombinationen Enders Combogrill Navigator 1230. Däremellan finner du flertalet Enders gasolgrillar i många olika utföranden och prisklasser.

Behöver du en värmelösning till altanen av lite högre kvalitét, som tål att användas regelbundet. Det kan vara lite extra skönt med tillskottsvärmen när grillningen på våren precis har påbörjats eller för det där sena sommar- och höstgrillningarna. Då finns det snygga sortimentet av Enders terrassvärmare i många olika designer. Allt från klassiska varianter med spridning från takhöjd till andra varianter som ger spridning mer ifrån bordshöjd som går väldigt bra att kombinera beroende på ytan de ska användas för.

Köksträdgård med lättodlade grönsaker

Är du sugen på att göra en köksträdgård men ny inom odling? Börja med en mindre yta och lättodlade grönsaker för att vara säker på att lyckas. Utbudet att grönsaksfröer och kryddfröer är stort så tänk ut vad du skulle vilja ha för sorter och läs om dem för att ta reda på hur dem är i smak.

Det viktigaste är att du placerar din köksträdgård på den soligaste platsen i trädgården. Detta eftersom näst intill alla grönsaker och kryddor mår som bäst där. Se till att bygga upp din köksträdgård lite, beroende på vad du tänkt att odla så vill vissa grönsaker ha mer djup än andra. Men en annan fördel med detta är även att du hindrar gräs och ogräs från att tränga sig in i landet. Använder du till exempel pallkragar är det en bra idé att lägga lite kartong eller tidningspapper i botten för att förhindra rotogräs.

Vatten och näring är A och O för att få dina grönsaker att växa.

Testinlägg

Hoppas det här inlägget ser ut som det ska. Hade varit väldigt skönt