DELIKOLLEN

pexels-cottonbro-4252147

Köket, hemmets hjärta. 

Under denna kategori samlar vi produkter som vi anser är värda att ha i sitt kök eller på middagsbordet vid dukning och servering. 

Tanken är att här hitta inspiration och tips för att göra matlagningen rolig. 

Gasolgrillar, kolgrillar och terassvärmare på grillat.se

Grilla i alla väder med en gasolgrill av högsta kvalitét

Grillning passar i de flesta temperaturer och väder. Även om vi dock föredrar det någorlunda regnfritt, så går det alldeles utmärkt att grilla med en gasolgrill ändå. Det fungerar även med kolgrillar, men kräver dock lite mer planering bakom. Det kräver mer skyddat runt omkring grillen, då det oftast är en viss process när den väl ska tändas och få sin vackra glödbädd.

En grill kan stå ute i olika väder och när den inte används så kan du med fördel använda dig av ett grillöverdrag som skydd. På så sätt håller sig grillen mycket längre och du kan njuta och använda din gasolgrill över längre tid. Det är därför väldigt viktigt att du utforskar noggrant ditt framtida grillbehov när du ska välja en grill.

En bra start på detta är att kontrollera med en riktig grillexpert som tycker om att grilla i alla väder. På Grillat.se så finns denna passionen och där finns det massor med inspiration och information inför ditt kommande köp, som stäcker sig långt utanför en vanlig produktbeskrivning och passar allt från nybörjaren till den som är en mer avancerad grillmästare.

Enders rostfria gasolgrillar och terrassvärmare

Allt sedan 2020 har Enders gasolgrillar funnits på den svenska marknaden, men varumärket har funnits sedan slutet av 1800 talet i Tyskland. Där det är den största leverantörer av gasolgrillar och terrassvärmare. Genom sina kunskaper som sträcker sig över 130 år skapas en gedigen kvalité som gör att det familjeägda varumärket Enders fått en självklar plats när det kommer till valet av framförallt gasolgrillar.

Det utlovas en väldigt hög kvalitét på allt från de något enklare typerna som exempelvis Enders Bordsgrill Aurora som är en kolgrill som ger en snabb glödbädd och inte avger någon rök. Det finns även gasol- och kolgrills kombinationen Enders Combogrill Navigator 1230. Däremellan finner du flertalet Enders gasolgrillar i många olika utföranden och prisklasser.

Behöver du en värmelösning till altanen av lite högre kvalitét, som tål att användas regelbundet. Det kan vara lite extra skönt med tillskottsvärmen när grillningen på våren precis har påbörjats eller för det där sena sommar- och höstgrillningarna. Då finns det snygga sortimentet av Enders terrassvärmare i många olika designer. Allt från klassiska varianter med spridning från takhöjd till andra varianter som ger spridning mer ifrån bordshöjd som går väldigt bra att kombinera beroende på ytan de ska användas för.

Ge bort samlarobjekt med mumin

Att både ge och få samlarobjekt i födelsedagspresent, studentpresent eller julklapp är otroligt roligt. Både i så sätt att fylla på i sin samling eller för den som ger bort som får ge en stor glädje till den andre. Det kan vara allt ifrån prydnader till filmer och tidningar.

Varumärket Arabia har skapat de otroligt populära muminmuggarna som dessutom blivit värdefulla samlarobjekt. Det kommer nya motiv varje år och säsongsmuggarna skapar de endast i begränsat antal. Trots att muggarna är de enda muminprodukterna som ökat i värde bland samlare så finns det flera andra produkter som tillverkas och kan vara lika roliga att fylla ut sin samling med trots detta.

Det finns till exempel bordsunderlägg, tallrikar och skålar med motiv av mumin. Och dessutom en hel del julprodukter så som ljusstakar, julbrickor och julkulor av mumin. Det finns egentligen produkter för att fylla hela ditt hem med detaljer!

Du finner massor av muminprodukter hos LillaStork.

Små detaljer i köket

Att byta ut sitt kök är ingen billig renovering och inte alltid nödvändig. Ibland räcker det faktiskt med att lämna in sina luckor och dörrar på lackering och byta kökshandtag så får du ett helt nytt kök genom en mer snäll renovering för plånboken till ett så mycket bättre pris.

Just handtag finns i flera olika färger och former. Välj mellan allt ifrån klassiska till moderna handtag hos Northernhome. De har även köksinredning i sitt utbud fall du skulle vilja byta ut låd- eller skåpinredningen för att även fräscha upp köket invändigt!

Bord och stolar

Vid köp av matbord och stolar finns det en mängd olika former och utförande. Beroende på storleken på rummet det ska placeras i och antalet sittplatser ni behöver går det att saka ur lite av utbudet men ändå är det ofta många val att göra. Finns ytan rekommenderar jag ändå ett matbord för 6 personer oavsett om ni bara är två i familjen. Det är alltid skönt med stor yta när man får gäster för att äta eller bara spela spel.

Tips! För att kunna spara lite pengar är det smidigt att köpa en färdig matsalsgrupp. Dessa brukar oftast vara lite billigare än att köpa bord och stolar för sig.

Bra köp till köket inför första lägenheten

Att flytta hemifrån är ganska dyrt och det tillkommer ofta saker man behöver som man inte riktigt tänkt på. Att önska sig saker vid födelsedagar, på julafton eller i studentpresent är en bra idé för att minska kostnaderna för en själv och vara redo när det väl är dags för din första lägenhet. Mycket saker som kan behövas är till exempel olika kökstillbehör och köksredskap. Här kommer ett par förslag:

Kastrullset

Dessa finns i flera prisklasser men behöver absolut inte kosta mycket för att de ska hålla länge och fylla funktionen. Ett set om 3 räcker gott och väl då du sällan är i behov av att använda fler vid ett och samma tillfälle.

Diskställ

Det är inte alltid det finns diskmaskin i hyreslägenheter och du kan inte heller göra allt du använder i diskmaskin. Därför är det bra att införskaffa sig ett diskställ. Dessa finns i flertalet olika färger och utföranden så fundera på vad du själv har för önskemål på utseende och funktion.

Köksknivar & knivset

För att kunna skära, hacka och snitta under din matlagning behövs givetvis ett par vassa knivar. Inte heller dessa behöver kosta en massa pengar för att få kvalité och ligga bra i handen. Dock kan det vara bra att införskatta sig en knivslip också för att hålla dem i bra skick!

Hur inreder man en matsal?

Två enkla frågor och de tre grunderna

Bord, stolar och belysning är såklart de tre grunderna för en matsal.

Första frågan är vad rummet är tänkt att användas till? Att det ska avnjutas god mat såklart men utöver detta. Är det en plats där spelbrädet kommer placeras när du bjudit över dina vänner? Hur många stolar behövs och är det ett runt bord eller ett rektangulärt som är bäst för dig, dina planer och din yta? Varumärket Artwood har matbord i flera storlekar och former. Där finns ett bord för alla!

Fråga nummer två är hur du vill att rummet ska kännas. Vill du ha mycket färg eller ska det vara ett rum som ska ge ett härligt lugn? Utefter dina svar här så handlar det mer om inredningen du placerar på väggar, golv och bord. Ett sätt att skapa en mysig och rustik känsla är genom att placera lockiga fårskinn på stolarna. Det är både skönt att sitta på och fint att titta på!

Val av placering

Det vanligaste sättet att placera ett bord på är i mitten. Detta på grund av att det ger yta för att skjuta in och ut stolarna samt att det automatiskt ger ett balanserat intryck.

Glöm inte heller att en matta gör otroligt mycket för intrycket. En matta som är mycket snygg under Artwoods matbord är en kohudsmatta!