DELIKOLLEN

pexels-cottonbro-4252147

Köket, hemmets hjärta. 

Under denna kategori samlar vi produkter som vi anser är värda att ha i sitt kök eller på middagsbordet vid dukning och servering. 

Tanken är att här hitta inspiration och tips för att göra matlagningen rolig. 

Bästa viltköttet och renkött av högsta kvalitét

Torkat renkött och delikata vildsvinsburgare

Visste du att du kan köpa viltkött på nätet som vilsvinsburgare, renkorv och renfilé men även supergott torkat renkött? Det finns nämligen mängder med underbara viltkötts alternativ, samt flera olika sätt att hantera köttet på rent tillagningsmässigt. På så sätt kan du få det bästa och godaste köttet som finns, som du nu även kan njuta av, långt från fjället och vildmarken.

Passa på att njut av godaste renköttet i alla former som går och återupplev känslan från fjällresans vandring när renkorven låg på grillen efter en härligt vandring i uppfriskande natur. Du kanske har minnen från mysiga skogspromenader där någon bjöd på viltkött eller en god vildsvinsburgare och undrar hur du kan återuppleva den smaken.

Hitta ditt viltkött enklare hos en expert på vilt

Det är sällan förekommande att det finns viltkött i butiker och finns det så är det en snabb åtgång på dessa och en handlare tar oftast ut ett pris som motsvarar den unika tillgängligheten. Nu kan du istället smidigt beställa ditt viltkött hemifrån och få smaken av vilt levererat. Allt du behöver göra sen är att välja kryddningen, om du ens behöver någon, sen välja hur du vill tillaga.

Har du tillgång till en bra grill så testa där först föredrar du att steka ditt viltkött så kan du använda en stekhäll där. När du beställer ditt kött glöm inte bort hungern som inträffar mellan det att du lägger maten på grillen tills det att den är klar. Då passar ett torkat renkött underbart in som ett litet mellanmål.

Hantera ditt viltkött inomhus och lär dig mer om matlagning samtidigt

Om du vill steka eller hantera din renfilé eller ditt köpta viltkött i ugn, så bör du har lite extra koll så att du håller ditt kött saftigt och gott. När du specialbeställt vilkött vill du gärna ha den bästa mörheten och den bästa smaken.

Du kan därför använda dig av tekniker som kända kockar använder sig av och lära dig lite mer innan samt exprimentera med lite mer vardagligt kött, att exempel karamellisera köttet på rätt sätt eller kanske sous vide eller placera en stek en slow cooker.

Fotogenlampa som skapar sköna utekvällar

Underbara delikatesser i ljuset av en fotogenlampa.

Njut av underbara delikatesser till ljuset av en stämningsfull fotogenlampa. När du väljer belysning för ditt hem är det viktigt att tänka på vilken stämning du vill skapa. Olika typer av ljus kan användas för att uppnå olika effekter. Till exempel kan starkt ljus användas för att skapa en glad atmosfär, medan mjukare ljus kan användas för att skapa en mer avslappnande miljö.

När du väljer färger till ditt hem är det viktigt att tänka på hur ljuset påverkar dem. Vissa färger kan se olika ut i olika typer av ljus. Ljusa färger kan till exempel se mer glada ut i starkt ljus, medan mörkare färger kan verka mer dämpade.

Fotogenlampor är ett vackert och elegant sätt att lysa upp ditt hem. Dessa kan användas för att skapa en mängd olika effekter, beroende på vilken typ av lampa du väljer. Det finns också i en rad olika stilar, så du kan hitta en som passar perfekt till din heminredning.

Dekorera ditt hem och skapa en levande interiör

En av de viktigaste sakerna att tänka på när man utformar ett rum är syftet med utrymmet. Om du skapar ett vardagsrum ska du tänka på vilka aktiviteter som kommer att äga rum där och utforma det därefter. Arbetar med ett litet utrymme ska du vara kreativ och använda multifunktionella möbler för att få ut det mesta av det tillgängliga utrymmet.

Oavsett vilka mål du har med utformningen ska du alltid tänka på behoven hos de personer som kommer att använda utrymmet. Med noggrann planering och eftertanke kan du skapa ett vackert och funktionellt utrymme som alla kommer att älska.

Inred ditt hem som en plats för att inhämta både avkoppling och inspiration

Det här stilfullt inredda rummet är en plats för avkoppling och lugn och kan vara den perfekta platsen för att fly från vardagens stress. Med bekväma sittplatser, vacker inredning och gott om utrymme att breda ut sig kan det här rummet förvandlas till en personlig oas. Oavsett om du behöver en plats att koppla av på efter en lång dag eller en lugn plats för att läsa en bok har det här rummet allt du behöver.

Den sköna Kensington soffan eller kanske till och med en William skinnsoffa kan skapa den perfekta platsen att sjunka ner i efter en lång dag. Låt soffan vara omgiven av välgjorda möbler som bidrar till rummets avkopplande atmosfär. Detta kan vara exempelvis ett skåp i mörk ek, ett vintage vitrinskåp eller något snygg avlastningsbord.

Istället för ett vanligt soffbord kan några runda satsbord göra att allt blir oerhört luftigt och snyggt. För att skapa en varm och inbjudande atmosfär kan du tända några ljus eller använda en av doftlamporna från Maison Berger. Det mjuka ljuset och den lugnande doften får dig att känna dig som hemma.

Om du behöver mer utrymme för din festmat är ett klaffbord smidiga klaffar en perfekt lösning, då det är enkel att flytta runt. Den eleganta Ekelunds bordslöparen längs bordets långsida ger en extra vacker och naturligt utseende. Tillsammans med en Ekelunds handduk i förklädet som är praktisk i köket, för att hålla händerna rena, men även för att torka av såsspill när du ska servera på tallrik.

Gasolgrillar, kolgrillar och terassvärmare på grillat.se

Grilla i alla väder med en gasolgrill av högsta kvalitét

Grillning passar i de flesta temperaturer och väder. Även om vi dock föredrar det någorlunda regnfritt, så går det alldeles utmärkt att grilla med en gasolgrill ändå. Det fungerar även med kolgrillar, men kräver dock lite mer planering bakom. Det kräver mer skyddat runt omkring grillen, då det oftast är en viss process när den väl ska tändas och få sin vackra glödbädd.

En grill kan stå ute i olika väder och när den inte används så kan du med fördel använda dig av ett grillöverdrag som skydd. På så sätt håller sig grillen mycket längre och du kan njuta och använda din gasolgrill över längre tid. Det är därför väldigt viktigt att du utforskar noggrant ditt framtida grillbehov när du ska välja en grill.

En bra start på detta är att kontrollera med en riktig grillexpert som tycker om att grilla i alla väder. På Grillat.se så finns denna passionen och där finns det massor med inspiration och information inför ditt kommande köp, som stäcker sig långt utanför en vanlig produktbeskrivning och passar allt från nybörjaren till den som är en mer avancerad grillmästare.

Enders rostfria gasolgrillar och terrassvärmare

Allt sedan 2020 har Enders gasolgrillar funnits på den svenska marknaden, men varumärket har funnits sedan slutet av 1800 talet i Tyskland. Där det är den största leverantörer av gasolgrillar och terrassvärmare. Genom sina kunskaper som sträcker sig över 130 år skapas en gedigen kvalité som gör att det familjeägda varumärket Enders fått en självklar plats när det kommer till valet av framförallt gasolgrillar.

Det utlovas en väldigt hög kvalitét på allt från de något enklare typerna som exempelvis Enders Bordsgrill Aurora som är en kolgrill som ger en snabb glödbädd och inte avger någon rök. Det finns även gasol- och kolgrills kombinationen Enders Combogrill Navigator 1230. Däremellan finner du flertalet Enders gasolgrillar i många olika utföranden och prisklasser.

Behöver du en värmelösning till altanen av lite högre kvalitét, som tål att användas regelbundet. Det kan vara lite extra skönt med tillskottsvärmen när grillningen på våren precis har påbörjats eller för det där sena sommar- och höstgrillningarna. Då finns det snygga sortimentet av Enders terrassvärmare i många olika designer. Allt från klassiska varianter med spridning från takhöjd till andra varianter som ger spridning mer ifrån bordshöjd som går väldigt bra att kombinera beroende på ytan de ska användas för.

Ge bort samlarobjekt med mumin

Att både ge och få samlarobjekt i födelsedagspresent, studentpresent eller julklapp är otroligt roligt. Både i så sätt att fylla på i sin samling eller för den som ger bort som får ge en stor glädje till den andre. Det kan vara allt ifrån prydnader till filmer och tidningar.

Varumärket Arabia har skapat de otroligt populära muminmuggarna som dessutom blivit värdefulla samlarobjekt. Det kommer nya motiv varje år och säsongsmuggarna skapar de endast i begränsat antal. Trots att muggarna är de enda muminprodukterna som ökat i värde bland samlare så finns det flera andra produkter som tillverkas och kan vara lika roliga att fylla ut sin samling med trots detta.

Det finns till exempel bordsunderlägg, tallrikar och skålar med motiv av mumin. Och dessutom en hel del julprodukter så som ljusstakar, julbrickor och julkulor av mumin. Det finns egentligen produkter för att fylla hela ditt hem med detaljer!

Du finner massor av muminprodukter hos LillaStork.

Små detaljer i köket

Att byta ut sitt kök är ingen billig renovering och inte alltid nödvändig. Ibland räcker det faktiskt med att lämna in sina luckor och dörrar på lackering och byta kökshandtag så får du ett helt nytt kök genom en mer snäll renovering för plånboken till ett så mycket bättre pris.

Just handtag finns i flera olika färger och former. Välj mellan allt ifrån klassiska till moderna handtag hos Northernhome. De har även köksinredning i sitt utbud fall du skulle vilja byta ut låd- eller skåpinredningen för att även fräscha upp köket invändigt!

Bord och stolar

Vid köp av matbord och stolar finns det en mängd olika former och utförande. Beroende på storleken på rummet det ska placeras i och antalet sittplatser ni behöver går det att saka ur lite av utbudet men ändå är det ofta många val att göra. Finns ytan rekommenderar jag ändå ett matbord för 6 personer oavsett om ni bara är två i familjen. Det är alltid skönt med stor yta när man får gäster för att äta eller bara spela spel.

Tips! För att kunna spara lite pengar är det smidigt att köpa en färdig matsalsgrupp. Dessa brukar oftast vara lite billigare än att köpa bord och stolar för sig.