DELIKOLLEN

Hur inreder man en matsal?

pexels-mister-mister-2442904

Två enkla frågor och de tre grunderna

Bord, stolar och belysning är såklart de tre grunderna för en matsal.

Första frågan är vad rummet är tänkt att användas till? Att det ska avnjutas god mat såklart men utöver detta. Är det en plats där spelbrädet kommer placeras när du bjudit över dina vänner? Hur många stolar behövs och är det ett runt bord eller ett rektangulärt som är bäst för dig, dina planer och din yta? Varumärket Artwood har matbord i flera storlekar och former. Där finns ett bord för alla!

Fråga nummer två är hur du vill att rummet ska kännas. Vill du ha mycket färg eller ska det vara ett rum som ska ge ett härligt lugn? Utefter dina svar här så handlar det mer om inredningen du placerar på väggar, golv och bord. Ett sätt att skapa en mysig och rustik känsla är genom att placera lockiga fårskinn på stolarna. Det är både skönt att sitta på och fint att titta på!

Val av placering

Det vanligaste sättet att placera ett bord på är i mitten. Detta på grund av att det ger yta för att skjuta in och ut stolarna samt att det automatiskt ger ett balanserat intryck.

Glöm inte heller att en matta gör otroligt mycket för intrycket. En matta som är mycket snygg under Artwoods matbord är en kohudsmatta!