DELIKOLLEN

Torkat renkött och delikata vildsvinsburgare

Bästa viltköttet och renkött av högsta kvalitét

Visste du att du kan köpa viltkött på nätet som vilsvinsburgare, renkorv och renfilé men även supergott torkat renkött? Det finns nämligen mängder med underbara viltkötts alternativ, samt flera olika sätt att hantera köttet på rent tillagningsmässigt. På så sätt kan du få det bästa och godaste köttet som finns, som du nu även kan njuta av, långt från fjället och vildmarken.

Passa på att njut av godaste renköttet i alla former som går och återupplev känslan från fjällresans vandring när renkorven låg på grillen efter en härligt vandring i uppfriskande natur. Du kanske har minnen från mysiga skogspromenader där någon bjöd på viltkött eller en god vildsvinsburgare och undrar hur du kan återuppleva den smaken.

Hitta ditt viltkött enklare hos en expert på vilt

Det är sällan förekommande att det finns viltkött i butiker och finns det så är det en snabb åtgång på dessa och en handlare tar oftast ut ett pris som motsvarar den unika tillgängligheten. Nu kan du istället smidigt beställa ditt viltkött hemifrån och få smaken av vilt levererat. Allt du behöver göra sen är att välja kryddningen, om du ens behöver någon, sen välja hur du vill tillaga.

Har du tillgång till en bra grill så testa där först föredrar du att steka ditt viltkött så kan du använda en stekhäll där. När du beställer ditt kött glöm inte bort hungern som inträffar mellan det att du lägger maten på grillen tills det att den är klar. Då passar ett torkat renkött underbart in som ett litet mellanmål.

Hantera ditt viltkött inomhus och lär dig mer om matlagning samtidigt

Om du vill steka eller hantera din renfilé eller ditt köpta viltkött i ugn, så bör du har lite extra koll så att du håller ditt kött saftigt och gott. När du specialbeställt vilkött vill du gärna ha den bästa mörheten och den bästa smaken.

Du kan därför använda dig av tekniker som kända kockar använder sig av och lära dig lite mer innan samt exprimentera med lite mer vardagligt kött, att exempel karamellisera köttet på rätt sätt eller kanske sous vide eller placera en stek en slow cooker.